Boşanma Davası
Boşanma davası çeşitli gerekçeler ile evliliğin sonlandırılması amacı ile açılır. Boşanma davası türlerinden biri anlaşmalı boşanmadır. Anlaşmalı boşanma ile kastedilen, çocuğun velayetinin kimde olacağından maddi konulara kadar her şeyin taraflar arasında kararlaştırıldıktan sonra mahkemeye sunulmasıdır. Bu durumda çiftler hakim onayı ile boşanabilirler. Anlaşmalı boşanma durumlarında boşanma avukatı mahkeme kararından sonraki hukuki süreç için yardımcı olabilir. Bu tür dışındaki boşanmalarda ise boşanma avukatı gereklidir. Şiddetli geçimsizlik nedeni ile açılan boşanma davalarında taraflar aralarındaki şiddetli geçimsizlik durumunu ispat etmek durumundadırlar.
Özel boşanma sebepleri de boşanma davasının nedeni olabilir. Bu tür davanın nedenleri arasında eşin altı aydan fazla süre terk etmesi, cana kast, fena muamele, akıl hastalığı, zina, haysiyetsiz yaşam ve suç işlemek yer almaktadır. Kişi iddiasını ispat etmekle yükümlü olduğu için boşanma avukatının delil ve tanıklarla bu durumları mahkemeye sunması beklenir.
Boşanma Davası Nasıl Açılır?
Boşanma davaları aile mahkemesinde, eşlerin son altı ayda birlikte ikamet ettikleri yerin mahkemesinde, eşlerden birinin ikametgahında açılabilir. Yabancı uyruklu birey ile evli olanlar Türkiye’de tanıma tenfiz davası açmalıdırlar.
Boşanma davası için boşanma dilekçesi ile isteğini ve gerekçelerini bildirmek gereklidir. boşanma avukatı davayı sonuçlandırmanın yanı sıra nafaka, tazminat, velayet gibi konularda da hizmet verir.
Ankara’da Boşanma Avukatı
Boşanma avukatı, boşanma için hukuki süreçlerin etkin bir şekilde yerine getirilmesinin yanı sıra, mal paylaşımı, çocukların velayeti, nafaka ve tazminat talepleri gibi boşanma işleminin hukuki sonuçları konusunda da müvekkilinin haklarını korur. İlk-Ay Hukuk Bürosu, aile hukuku ve boşanma konusunda deneyimli avukatları ile hizmet vermektedir. Boşanma hukuku, evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı durumlarda eşlerin ayrılması ve ayrıldıktan sonraki süreci kapsar.
Anlaşmalı boşanan eşlerin evliliklerinin en az bir yıl sürmüş olması gerekir. Eşlerden biri yaşadıkları ortak konutu terk etmiş ve altı ay süre ile dönmemiş ise terk edilen eş tarafından terk sebebiyle boşanma davası açılabilir. Ayrıca boşanmanın nedeni olan olaylar yüzünden haklarının saldırıya uğradığını düşünen eş, kusurlu tarafa maddi ve manevi tazminat davası açabilir.
AVUKATA İLK SORUYU SİZ SORMAK İSTER MİSİNİZ?